Hatékony közszolgáltatás az EVAT célja

2019.04.14

Dr. Meszéna Balázst választotta igazgatósági elnökké az Egri Vagyonkezelő és Távfűtő Zrt. (EVAT) cégcsoport. A Felügyelő Bizottság elnöke dr. Tamási Bertold lett.

Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének februári határozatában foglaltak szerint a héten megtartotta alakuló ülését az EVAT Zrt. új Igazgatósága és Felügyelő Bizottsága. Munkájukkal azt a célt kívánják szolgálni, hogy az egri polgárok a társadalmi elvárásoknak megfelelő, hatékony, fogyasztóbarát és minőségi szolgáltatásokban részesüljenek az önkormányzati tulajdonú vállalatok által.

Az Igazgatóság tagjai:

Dr. Meszéna Balázs – Igazgatóság elnöke
Jogász és igazgatásszervező végzettségű szakember. Dolgozott a Belügyminisztérium, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala, az Országgyűlés Hivatala és a Miniszterelnökség kötelékében is, jelenleg a Miniszterelnöki Kabinetiroda munkatársa. Az egri Eszterházy Károly Főiskola Gazdasági Tanácsának EMMI által delegált tagja volt. Részt vett a 2013-as Budapesti Vívó Világbajnokság Szervezőbizottságának munkájában. 2014 decembere óta az EVAT Zrt. igazgatóságának elnöke.

Sárdi Tamás – igazgatósági tag
Közgazdászként végzett, diplomáit a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, illetve a London School of Economics-on szerezte. Nemzetközi tanácsadó cég irodáját vezeti 20 éve. 2014 decembere óta az EVAT Zrt. igazgatóságának tagja.

Dr. Juhász Roland – igazgatósági tag
Jogász végzettségű, Egerben született, a jogi egyetemet Budapesten végezte, Európai Uniós, valamint közbeszerzési szakjogászi végzettséggel is rendelkezik. 2017-től a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkári jogkört gyakorló helyettes államtitkárként irányította az állami vagyongazdálkodási területet, jelenleg a Miniszterelnöki Kormányiroda vagyonfelügyeletért felelős helyettes államtitkárként dolgozik.

Dr. Nagy Lajos – igazgatósági tag
Okleveles mérnök-közgazdász, bányamérnök. 2015-ig az Omya Hungária Kft igazgatója, az MTA és a HKIK elnökségi tagja. 2014 decembere óta az EVAT Zrt. igazgatóságának tagja.

Szűcs Tamás – igazgatósági tag
Mérnök-közgazdász végzettségű szakember, pilóta majd APEH revizor, 2011-től az önkormányzat Vagyongazdálkodási Irodája vezetője. 2014 decembere óta az EVAT Zrt. igazgatóságának tagja.

A Felügyelő Bizottság tagjai:

Dr. Tamási Bertold – Felügyelőbizottság elnöke
Jogász végzettségű szakember A rendőrtiszti főiskola elvégzését követően Egerben, a rendőrkapitányság bűnügyi osztályán 3 évig rendőrtiszt volt, majd a jogi egyetem elvégzése óta ügyvédként tevékenykedik. Fekete öves karate-mester.

Dr. Lukács Tamás – Felügyelő Bizottság tagja
Ügyvéd, korábbi országgyűlési képviselő, a Független Rendészeti Panasztestület elnöke.

Dr. Misz Mihály – Felügyelő Bizottság tagja
Orvos

Károly György – Felügyelő Bizottság tagja
Gazdasági szakember

Trembeczki Gyula – Felügyelő Bizottság tagja
Építőipari vállalkozó

A Törzsházhoz tartozó tagvállalatoknak tevékenységeinek jelentős hatása van az egriek életminőségére, többek között gondoskodnak közel 20 ezer ember hőellátásáról, a város közterületeinek tisztán tartásáról és virágosításáról, a keletkező hulladék elszállításáról és ártalmatlanításáról, a vizes létesítmények (uszoda, strand, gyógyfürdő) révén a rekreációról, kulturális létesítmények (mozik, múzeumok)  üzemeltetéséről, rendezvények szervezéséről, a lakók tájékoztatásáról,  valamint foglalkoztatóként is meghatározóak.

Az EVAT Törzsház 2015-ös megalakulása óta az Igazgatóság irányítása és a Felügyelő Bizottság kontrollja mellett megtörtént az önkormányzati tulajdonú vállalatok tevékenységeinek a profiltisztítása, gazdálkodásuk konszolidálása, átláthatóbbá tétele, a szolgáltatások minőségének és hatékonyságának folyamatos fejlesztése mellett.

az eredeti hír itt elérhető