Egy félidőnyi előnyt adott az Eger SE a Szolnoknak

2019.04.15

Sorozatban a negyedik vereségét szenvedte el az Eger SE vasárnap a labdarúgó NB III Keleti csoportjában.  Az egriek egy beívelést követően már az első percben hátrányba kerültek Szolnokon. A hétközi edzőváltáson átesett hazaiak, magabiztosan tartották otthonukban a három pontot.

SZOLNOKI MÁV–EGER SE 3–0 (2–0)

Szolnoki Tiszaligeti Stadion, 300 néző. V.: Borbás Bottyán Aurél (Skover P., Bereczki B.).

SZOLNOK: Molnár F. T. – Nagy O., Horgosi, Tisza K., Tóth B. (Karacs, 58.), Simon A., Laczkó M. (Nádházi, 77.), Annus (Kotula M., 84.), Szabó R., Papp Sz., Földi M. Edző: Csábi József.

EGER: Tajti B. – Mikolka, Dáné Sz., Galambosi (Halász D., 84.), Antal Zs., Gresó, Titkó, Lőrincz, Busai (Árvai, 63.), Debreceni, Benke (Molnár A., 74.). Edző: Vitányi László.

GÓL: Horgosi (1.), Laczkó M. (45.), Simon A. (74.)

Fotó: adatbank.mlsz.hu

Már az első percben hátrányba került az Eger SE Szolnokon. Egy beívelést követően Horgosi talált az egri kapuba a mérkőzés elején. Az első félidőben aztán meg is pecsételődött a vendégek sorsa, miután Laczkó 45. percben szerzett találatával kétgólosra nőtt a szolnoki előny.

A második félidő egyes szakaszaiban az egriek ugyan mezőnyfölénybe kerültek, de ez gólokban nem mutatkozott meg. A hajrában aztán a MÁV FC Simon révén újabb találatot szerzett, bebiztosítva a győzelmet, így a hét közben frissen kinevezett hazai tréner Csábi József, sikerrel debütált a szolnoki kispadon.

Vitányi László az egriek mestere, a mérkőzést követően csalódottan értékelt az egerse.com-nak:

Minden adva volt egy jó derbihez. Kiváló körülmények, jó idő, sok néző és remek pálya. Meg voltam győződve, hogy van keresnivalónk, egész héten benne volt a levegőben, hogy meglepetést okozhatunk. Ez az első percben szinte meg is dőlt. Amikor pedig lehetőségünk lett volna felzárkózni, akkor nem éltünk a lehetőségekkel. Megérdemelt hazai siker született, én pedig több minden miatt is nagyon csalódott vagyok…

Nehéz sorozaton vannak túl az egriek, hiszen a tabella első négy helyezettjének otthonában vendégszerepeltek az utóbbi hetekben. Vasárnap egy könnyebbnek ígérkező találkozó következik számukra, amikor is a DVTK második csapata látogat a Szentmarjay Tibor Városi Stadionba.

További eredmények a Keleti csoportból:

Tállya–Nyírbátor 0–1
Jászberény–Debreceni EAC 4–0
Diósgyőri VTK II–Füzesgyarmat 2–1
ESMTK–Gyöngyösi AK 3–0
Cigánd–Sényő 2–3
Sajóbábony–Tiszaújváros 1–1
Salgótarjáni BTC–Putnok 3–2

Fotó: adatbank.mlsz.hu

az eredeti hír itt elérhető