Jól halad a Stadion utca felújítása is – Videó

2019.04.16

A Miniszterelnökség keretéből nyert 2017-ben egymilliárd Ft-os forrást Eger Önkormányzata, melyet közterületi infrastruktúra-fejlesztésre használunk fel. A javarészt már megvalósult, idén záruló beruházás-sorozat a város egészét érinti, nagy lökést adva a megyeszékhely közlekedésfejlesztésének. A fejlesztési program összeállításánál fő cél volt, hogy az egri polgárok szempontjából kulcsfontosságú beruházásokat valósíthasson meg a város olyan területeken is, melyek nem érintettek az ismert, uniós pályázati programokban – áll a Plgármesteri Hivatal közleményében.

fotó: Nemes Róbert

Így újul meg teljes hosszban és szélességben, „faltól falig” a Stadion utca is.

A keddi, helyszíni sajtótájékoztatón Habis László polgármester és Kovács Cs. Tamás tanácsnok, a körzet önkormányzati képviselője kiemelték, hogy a meglévő öntött aszfalt burkolatú járda helyére a Deák Ferenc utcában alkalmazott térkővel azonos térköves járdaburkolat épül. Az út burkolatát felújítják, valamint a Stadion utca parkolói is új burkolatot kapnak.

A felújítás során 415 m3 talajjavító réteg készül, 1609 m2-en fektetnek le térkő burkolatot. Az útpályára két rétegben, összesen 110 m3 aszfalt burkolat kerül majd, mintegy 212 folyóméter hosszban. A teljes beruházási összeg 98 millió Ft.

Habis László polgármester és Kovács Cs. Tamás tanácsnok, a körzet önkormányzati képviselője a Stadion utcai sajtótájékoztatón (fotó: Nemes Róbert)

Fontos, a kivitelezést nagyban érintő körülmény, hogy a végleges kialakításnál figyelembe veszik a fák gyökérzetét. Emiatt a tervet folyamatosan korrigálják.

Jelenleg az utca alsó szakaszán dolgozik a kivitelező. Az északi oldalon található járdát már felbontották, itt már megkezdődött a szegélykövezés. A következő hetekben a járdát alakítják ki, a szegélyt és a díszköveket rakják le, az aszfaltozást pedig májusra ütemezik.

Szerte a városban zajlanak az építkezések

Az egymilliárdos programcsomag keretében folyamatban van a Bródy utca felújítása, a Fertőbánya utcai útépítés, a Szövetkezet utcai járdaépítés, valamint a Gerle-köz – Könyök utca találkozásának átépítése, amely a forgalombiztonságot is jelentősen növeli.

Az egymilliárdos keretből Eger valamennyi városrészében, több mint 30 helyen végeztek és végeznek beruházást. Egyrészt olyan fejlesztések valósultak meg 2017-18-ban, amelyek a város egésze szempontjából jelentősek, hiszen nagyforgalmú utakat érintettek (Almagyar, Kossuth, Barkóczy, Széchenyi utca, Pásztorvölgy utca). Másrészt egy-egy lakóközösség kérésére valósítottak meg beruházást, melyet már régen vártak és a mindennapjaikat teszi komfortosabbá, jobbá, Ezek a Tittel u., Olasz u., Csokonai u., Tizeshonvéd u., Radnóti u.; járdák: Ludányi, Kallómalom és a Vallon utca.

az eredeti hír itt elérhető