Újra látogatható az érseki pincerendszer

2019.04.17

A tavalyi év decemberében ténylegesen is birtokba adta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő az Egri Főegyházmegyének az érseki pincerendszert. A visszaadott létesítmény az Egri Érseki Palota Turisztikai Látogatóközponttal szerves egységben hitéleti, turisztikai és kulturális célokat szolgál a jövőben – áll az Egri Főegyházmegye tájékoztatásában.

fotó: Egri Főegyházmegye

Húsvéthoz közeledve, Nagycsütörtökön 9 órától ünnepi szentmisére, olajszentelésre gyűlnek össze a székesegyházban az Egri Főegyházmegye papjai, a hívek és azok a fiatalok, akik az idén lesznek bérmálkozók.

A szentmisén résztvevők számára már Nagycsütörtökön látogatható lesz, a nagyközönség előtt pedig Húsvéthétfőn nyílik meg az érseki pincerendszer.


Az „Egri Érsek Bora” címmel elismert borok


A 40 perces vezetett sétán az érdeklődőknek bemutatják az érseki pincerendszert. A vendégek megkóstolhatják az „Egri Érsek Bora” címmel elismert borokat, a fiataloknak pedig szőlőlevet kínálnak. A látogatók a misebor, az Eucharisztia jelentőségét is megismerhetik az érseki pincerendszer bejárása során. A sétára az Egri Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpontban lehet jegyet váltani.

az eredeti hír itt elérhető