Továbbra is marad a meleg, tavaszi idő, elszórtan lehet csak eső – videó

2023.05.02

Ugyan változékony lesz az időjárás, de markáns változásra nem kell számítani – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Délnyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, a legtöbb szűrt napsütés a Tiszántúlon várható. Estig elsősorban a Dunántúlon valószínű gyenge intenzitású eső, majd éjszaka a csapadékzóna a Tisza vonaláig juthat, ekkor már országszerte erősen felhős vagy borult lesz az ég. Szerda délután a Tiszántúlon és északnyugaton szakadozottá, gomolyossá válhat a felhőzet, másutt marad az erősen felhős ég. Eső, zápor elszórtan, elsősorban az ország északnyugati felében valószínű, majd délután már másutt is kialakulhatnak záporos gócok. A Tiszántúl déli részén esetleg zivatar is kialakulhat. Ma a keleti, délkeleti szelet nagy területen élénk, a Duna-Tisza közén erős lökések kísérhetik, holnap az északias szél lesz élénk, a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti harmadban erős, olykor viharos.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán a tartósan borult részeken 15, 20, míg másutt 20 és 24 fok között alakul.

Kiemelt kép: Nemes Róbert

The post Továbbra is marad a meleg, tavaszi idő, elszórtan lehet csak eső – videó first appeared on EgerHírek.

az eredeti hír itt elérhető